VÄLKOMMEN TILL

The Edible Country

Hos Kastebergs Gård 

Under 2024 är tyvärr inte The Edible Country bokningsbar.

Middag med en ko som bordsgranne!

En liten bit iväg från vår gård längs vindlande grusvägar och susande skog.

Där mitt på en äng med kossor som strövar omkring, där står bordet, ett rustikt småländskt träbord. Tanken är att här skapar ni själva er upplevelse och lagar mat av råvaror från gårdens och naturens rika skafferi!

Visit Sweden har placerat ut ett antal bord på unika och natursköna platser runtom i Sverige. Syftet är att skapa intresse och nyfikenhet kring naturupplevelser och Sveriges rika skafferi. Ett av borden är placerat här på vår gård. Som gäst är ni välkomna att skapa er måltid av ingredienser från gården och vad som finns att hitta i naturen.

The Edible Country – hos Kastebergs Gård

Bordet är placerat mitt i den vackraste av kohagar. Slingrande stenmurar, gamla äppelträd och en husgrund vittnar om att här finns en historia att berätta. Omgivna av skogens sus och korna som närmsta bordsgranne - detta blir en upplevelse ni sent ska glömma.
Maten ni lagar på egen hand är småländsk husmanskost inspirerad av gårdens och säsongens råvaror. En del av råvarorna hittar ni beroende på årstid i köksträdgården, skogen eller på ängarna på er promenad upp till bordet. Väl på plats är det upp till er hur ni vill spendera er eftermiddag. Kanske ta en kort promenad i omgivningarna eller ta en selfie med kossorna innan ni påbörjar matlagningen.

Så här går det till:

1. Boka plats vid bordet och välj vilken upplevelse ni önskar, mer information om de olika alternativen finns lite längre ner. Det finns plats att boka för 2 – 16 personer vid bordet och kan bara bokas av ett sällskap vid varje tillfälle. OBS! Under rådande omständigheter är det tillåtet att boka för max 8 personer.

2. När ni genomfört er bokning får ni en bekräftelse. Vi kommer även att kontakta er ett par veckor innan er ankomst för att personligen hälsa er välkomna.

Fotocred- Robin Visser
Fotocred- Robin Visser

Gör-det-själv måltidsupplevelse - Skapa er egen måltidsupplevelse vid Kastebergs bord.
Inkluderar följande:

Guidad måltidsupplevelse med kock

Vi promenerar tillsammans till kohagen och på vägen guidar vi er genom Kastebergs skogar och historia. Vi plockar örter, bär och svamp beroende på säsong och tillgång som sedan kompletteras till råvarorna som kommer från gårdens skafferi. På plats i kohagen och tillsammans med en kock lagar ni mat tillsammans över öppen eld. Bordet är vackert dukat och ni äter gemensamt under bar himmel med vy över kohagen. Maten smakar så mycket mer när ni själva har varit med vid skörd, tillagning och till sist servering. Njut tillsammans med vänner och ni har en oförglömlig upplevelse. När det är dags att tänka på hemfärd kommer bonden och hämtar er med traktor och vagn.

Gör-det-själv måltidsupplevelse

Pris per person 349: -

Tyvärr inte bokningsbart under 2024 (Bokningsbart tisdagar & fredagar mellan 11 maj – 15 oktober

Guidad måltidsupplevelse med kock

Pris per person 1895: -

Tyvärr inte bokningsbart under 2024. Minsta antal för bokning är 4 personer (Bokningsbart fredagar mellan 14 maj – 2 juli samt 27 augusti - 15 oktober.)

The Drinkable Country

Välkommen att boka en unik dryckesupplevelse i vår natur! I konceptet The Drinkable Country bjuds du in att besöka vår ”open air-bar”. På några få utvalda platser runt om i Sverige finns möjligheten att smaka vad naturen har att erbjuda, mitt där råvarorna finns. 
Sverige bjuder in till The Drinkable Country – en upplevelse där lokalt dryckeshantverk möter vår unika natur. Drinkarna är framtagna av några av Sveriges främsta dryckesexperter, och sedan lokalt tolkade av oss här på Kastebergs Gård.

På Kastebergs Gård har vi lantbruket i blodet – här har vi plöjt och skördat i hagar och åkrar i flera generationer.
Du hittar vårt bord just på en sådan plats; i en öppen skogsglänta, på en vacker äng, där spår från tidigare lantbruk ännu finns kvar.
Hos oss får du uppleva smaker som raps, vildapel och ängssyra.
Detta är en gör-det-själv-upplevelse där ni hämtar ett dryckes-kit i gårdsbutiken med tydliga instruktioner, recept och ingredienser. 

Efter upplevelsen har du förhoppningsvis ökat din kännedom om den svenska naturen och dess ingredienser och lärt dig mer om hur naturens skafferi kan bli till spännande dryckesupplevelser. 

Detta ingår i The Drinkable Country
Bokning av bordet (minst två personer upp till tolv personer)
Drink-kit med alla redskap och glas
Ingredienser och dekorationer till drinken (drinken är alkoholfri)
Recept och instruktioner
Litet tilltugg – snacks enligt säsong

Pris per person 295:-

Upplevelsen är tyvärr inte bokningsbart under 2024.

Extra guldkant till er upplevelse:

En god start på er upplevelse börjar med att åka traktor och vagn med bonden. Bonden guidar och kör er till kohagen där bordet är placerat. På vägen dit visar bonden "hemliga" ställen där ni kan plocka med er ätbart till er måltid. Väl på plats berättar bonden historier och ankedoter om när Anders- Johan drog på friarståt till Kasteberg, Häxan vid Össlövs mosse och Zakrias Maries stuga samtidigt som ni släcker törsten med gårdens svalkande rabarberlemonad.


Traktorfärd till bordet med bonden – 1 195:-  (ingår i måltidsupplevelse med kock)

 

Information och bra att veta:

1. Bokningen gäller mellan 11.00 – 17.00

2. Anmäl er ankomst i Gårdsbutiken.

3. Platsen och bordet är placerat ca 2 km från gården. En promenad tar ungefär 20 minuter och är en härlig vandring genom skog och mark.

4. Maten lagar ni själva enligt medföljande recept och äter när det passar er. Övrig tid njuter ni av lugnet, umgås och kopplar av.

5. Innan kl. 17.00 packar ni ihop det ni haft med er till bordet. Se till att det är rent och snyggt och att inget skräp blir kvar i naturen.

6. Vid extremt väder (ihållande regn/kraftig vind) kontaktar vi er för ombokning alt. avbokning av aktiviteten. Vid eventuellt eldningsförbud kontaktar Kastebergs Gård gästen för ombokning alternativt avbokning av upplevelsen

7. Avbokning senare än 3 dagar innan ankomst debiteras fullt pris

8. Kläder efter väder, ordentliga skor eller gummistövlar

I samarbete med

VÄLKOMMEN TILL OSS

Kastebergs Gård i familjens ägor sedan 1862.