VÄLKOMMEN ATT

Uppleva Gården

Ett Bondgårdsäventyr – Barnaktiviteter Småland

Gårdssafari

Följ med Bonden i traktor och vagn ut i djurhagarna

Kor, grisar får, getter, höns, kycklingar, katt och bin. Följ med bonden på gårdssafari, träffa gårdens alla djur och bli bonde för en dag.

Vi åker med traktor och vagn på en guidad tur i kohagen, hälsa på grisarna, mata fåren, klappa kycklingarna och busar med getterna. Bonden berättar allt du vill veta om gårdens alla djur, livet på en bondgård och visar vad som växer på åkrarna.

Tisdag- Fredag mellan 5 juli-5 augusti Turen går kl 11.00

Förboka din plats här.

Drop in får alltid plats men kan få vänta på extra tur.

Äventyrsskogen på Kastebergs Gård!

I Kastebergsskogen har vi hittat på och skapat en massa roligheter för äventyrliga och lekfulla barn, häng med in i skogen och lek! Vi har byggt en inte röra marken bana i skogen i anslutning till gårdsbutiken. Där kan ni utmanar varandra på spännande utmaningar. Banan är lämplig för barn mellan 4-12 år. Men mindre barn tycker också det är roligt, kanske med lite hjälp av vuxen. Efter äventyrsbanan finns en tipspromenad med frågor för både barn och vuxna. Tipsbrickorna hämtar ni upp i gårdsbutiken. 

Utöver Äventyrsskogen finns det massor av mer spännande saker att sysselsätta sig med på gården (Dessa små äventyr kostar inget och ingår i priset för Äventyrsskogen)

Bra att veta:

Varmt välkomna till en rolig dag på Kasteberg!

Välkommen till gården

Gården är alltid öppen för besök på gårdsbutikens öppettider

Besök gården träffa våra djur. Nasse lindahl och Greta Gris går i en hage med sina kultingar vid skogsbrynet vid gårdsbutiken. Kossorna mumsar på hö i sitt utestall precis vid gårdsbutiken om de inte är ute på naturvårdsuppdrag i beteshagarna.. Hönorna bor i hönshuset i trädgården. Snart släpper vi ut fåren och getterna i hagen vid gårdsbutiken. Dem kan ni gå in till och kela med. Barnen kan leka i vår trädgård och i naturpoolen vid gårdsbutiken går det finfint att bada. OBS! Sker på egen risk. Håll uppskick på barnen. Fika och glass servering under gårdsbutikens öppettider. Välkomna att uppleva vår gård.

Bygg ett starkt team på gården

På vår bondgård finns nu möjligheten för företaget, kompisgänget eller släkten att umgås tillsammans på ett enkelt sätt. Utmana varandra i gårdskampen under ledning av bonden. Strosa runt i Kastebergsskogen, hälsa på bondgårdsdjuren, eller kanske en tur med traktor och vagn längs rapsfälten? Samlas kring grillen och njut av en god måltid baserad på råvaror i säsong och från gården.

”Den bästa aktivitet vi gjort! Trevligt, genuint och godmat” - Deltagare från Kontek mars 2021

Vi skräddarsyr er upplevelse på gården efter önskemål och behov.
Vill ni veta mer?
0372- 12000
Info@kasteberg

VÄLKOMMEN TILL OSS

Kastebergs Gård i familjens ägor sedan 1862 – Barnaktiviteter Småland